Seneste kommentarer

  • Margot Engel { Hvor kan jeg købe selengær. Mvh Margot } – sep 07, 11:28 AM
  • Lærke Jessen { Jeg ville foretrække at få det naturligt via maden. Er der nogen der ved hvad man skal spise for at optage disse stoffer naturligt? Jeg... } – jul 29, 3:04 PM
  • Tove Dalberg { I hvilke gængse fødevarer findes der en god mængde magnesium? } – jul 27, 3:36 PM
  • Martin { Læs Keld Østergaards (Kiropraktor, læge) bog "Glukosaminsulfat". Heri bliver tingene virkelig præsenteret på en forståelig måde. Hvis man stadig ikke mener, at glucosaminsulfat har en... } – jul 11, 9:08 AM
  • Lone { Jeg har for 3 år siden fået konstateret et slidt knæ, i den forbindelse prøvede jeg at tage glukosamin i 3 måneder uden effekt, så... } – jul 03, 9:58 AM
  • Kristian Hansen { Jeg har igennem de sidste 10 år ( fra jeg blev 30) fået flere og flere smerter i muskler og led. I starten var det... } – jun 30, 8:48 PM

De fleste læger bruger og anbefaler kosttilskud

60-75% af læger i USA bruger kosttilskud, og endnu flere anbefaler produkterne til deres patienter, viser en ny undersøgelse.

Læger beskyldes ofte for at have en negativ holdning til kosttilskud, men ifølge en ny undersøgelse af 900 læger, herunder hjertelæger, hudlæger og ortopædlæger, anvender 60-75% af lægerne kosttilskud, og 66-91% af dem anbefaler produkterne til deres egne patienter.
I det videnskabelige tidsskrift Nutrition Journal skriver en gruppe eksperter, som den amerikanske brancheorganisation Council for Responsible Nutrition (CRN) har bedt om at udfærdige analysen, hvordan resultaterne af deres nye HCP Impact Study (Health Care Professional Impact Study) stemmer godt overens med tidligere undersøgelser, som gruppen har udført. I 2007 offentliggjorde de data i det samme tidsskrift, som viste at 72% af læger bruger kosttilskud, og 79% anbefaler dem til patienterne.

Mest udbredt blandt hudlæger
Af den nye undersøgelse fremgår det, at nogle speciallæger er mere tilbøjelige end andre til at bruge og anbefale kosttilskud. For eksempel bruger 75% af hudlægerne og 73% af ortopædlægerne kosttilskud, hvor det tilsvarende tal for hjertelæger er 57%. 59% af hudlægerne og 50% af ortopædlægerne anvender produkterne regelmæssigt, hvor kun 37% af hjertelægerne gør det.
De mest almindeligt anvendte kosttilskud er multivitaminer, og mere end 25% i hver enkelt speciallæge-gruppe fortalte, at de anvender omega-3 fedtsyrer, mens cirka 20% benytter sig af urtepræparater.

Mange sundhedsfordele
Som noget interessant kan man se, hvordan hjertelæger anvender kosttilskud i lavest grad men samtidig er meget villige til at informere deres patienter om fordelene. 72% af hjertelægerne anbefaler deres patienter at tage kosttilskud for et sundere kredsløb og lavere kolesterol. 66% af hudlægerne anbefaler produkterne for hud, hår og negle, hvor over 90% af ortopædlægerne råder deres patienter til at anvende kosttilskud for at få stærkere og sundere knogler og led.

Source: Nutrition Journal 2011, 10:20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *