Undgå alkohol efter Corona-vaccination

Lederen af det nationale center for epidemiologi og mikrobiologi i Moskva, Alexander Gintsburg, fraråder folk at drikke alkohol i tre dage efter hver injektion med corona-vaccine.

Dette råd, som egentlig gælder for alle vacciner, skyldes det vi ved om alkohols indflydelse på immunforsvaret. Her fortæller litteraturen os, at alkohol hæmmer immunforsvaret, så jo mere alkohol der drikkes, desto mere modtagelig vil man være over for infektioner. Det er blandt andet velkendt, at alkoholikere blandt deres mange helbredsproblemer har et dårligt immunforsvar.

Undersøgelser har vist, at cirka 10% af dem der får en vaccine og herunder den russiske Sputnik V Corona-vaccine, ikke bliver immune. Det vides dog ikke, om alkoholindtagelse er årsagen.
Andre vaccinefabrikanter advarer ikke mod indtagelse af alkohol i tidsrummet omkring vaccinationen. Forskning har ikke vist, at alkohol absolut ingen indflydelse har på effekten af en vaccination. Derimod viste svensk forskning fra 2012, at et lavt til moderat alkoholforbrug undertrykte det inflammatoriske respons på en vaccine mod lungebetændelse forårsaget af bakterier, dog uden at påvirke immunresponset.

Med et lavt, moderat alkoholforbrug menes her lidt mindre end tre daglige genstande.

Med en indtagelse på 10 daglige genstande hæmmes kroppens produktion af antistoffer.

I Rusland har Anna Popova, som er leder af et føderalt bureau der beskæftiger sig med forbrugerbeskyttelse og folks velbefindende, vakt opsigt med sin mere vidtgående formaning, da hun opfordrede folk til at stoppe med at drikke alkohol to uger før den første Corona-vaccination og yderligere tre uger efter den anden vaccination. Da der er et tre-ugers interval mellem de to vaccinationer giver det samlet set otte uger på vandvognen.

Kilde:
https://www.newscientist.com/article/2262654-should-you-avoid-alcohol-when-getting-a-coronavirus-vaccine/